– et forum for exlibriskunsten

Det tyske årsmøde blev i 2014 afholdt i byen Haltern, en lille idyllisk by sydvest for Münster. I løbet af de seneste år er det blevet mere udpræget, at de helst skal kunne rumme alt under et tag: ophold, udstillinger, bytteaktivitet og socialt samvær. Dette gør det vanskeligt at finde egnede steder, da kun forholdsvis få større hoteller har de nødvendige faciliteter. Og de, der har det, ligger på et alt for højt omkostningsniveau.
Når det er interessant for os i Danmark at følge lidt med i, hvad der sker i Tyskland, er det selvfølgelig, fordi der set med et selskabs øjne fortsat er en sund aktivitet. Selvom der også dér er en lidt vigende tendens, har de næsten 400 medlemmer en god organisation at støtte sig til, med mange velkonsoliderede aktører, der finansielt er sikret og som også sørger for, at der afgives bestillinger på nye exlibris til de unge kunstnere.
Der er en livlig bytteaktivitet (somme tider næsten for livlig!) og et godt socialt samvær i en meget afslappet atmosfære. Årsmødet er altid velforberedt både med hensyn til udstillingen med årets nye exlibris, men også valg af stedet og dets omgivelser. Der sker et helt bevidst fravalg fra de helt store byer (måske bortset fra Nürnberg og Wiesbaden), både af hensyn til prisen og den kendsgerning at store byer distraherer.