– et forum for exlibriskunsten

Først og fremmest beklager jeg, at det ikke er muligt for mig at kunne deltage i årsmødet, der jo i år afholdes i København, og som jeg havde glædet mig til. Desværre kræver et pludseligt dødsfald af en gammel ven (og medarbejder på museet) min tilstedeværelse ved bisættelsen i Frederikshavn.
Vi må heldigvis konstatere, at 2012 er et år, der ikke har ført til yderligere reduktion af foreningens medlemmer, men alligevel – som det også fremgår af tidligere årsberetninger – stiger gennemsnitsalderen desværre fortsat. Et plus er, at hjemmesiden fungerer fortsat perfekt og forbindelsen til FISAE’s hjemmeside bevirker, at vi er i kontakt med samlere og kunstnere i mange lande.. Også i år en stor tak til Susanne og Kim Sleiborg for vedligeholdelse af denne meget spændende og oplysende hjemmeside.
Ligeledes er både Nordisk Exlibris Tidsskrift og Exlibris-Nyt udsendt fire gange, til trods for, at portobyrden bliver større og større.
Den internationale exlibris biennale i Malbork, afholdt i 2011, blev traditionen tro præsenteret på Frederikshavn Kunstmuseum i perioden 16. juni til 12. august 2012, hvor den fik megen ros af museets besøgende.
På Frederikshavn Kunstmuseum fortsætter rækken med udstillinger af nutidens internationale exlibris kunstnere, – ved udgangen af 2012 nåede vi udstilling nr. 68.
Den internationale exlibriskongres i Naantali, Finland, blev en stor succes og samlede omkring 200 deltagere. DES tidligere formand, Erik Skovenborg, havde doneret et oplag af publikationen om den tyske exlibris kunstner Richard Rother, som et bidrag fra Danmark.
Et af de store oplevelser indenfor exlibris blev præsentationen af en international nyskabelse fra kunstmuseet i Frederikshavn: www.art-exlibris.net. En hjemmeside, der allerede nu præsenterer flere end 10.000 exlibris med alle nødvendige data og som indtil 20. maj 2013 har haft flere end 60.000 søgninger fra ikke færre end 85 lande! Alle med adgang til internet bør besøge den og blive overrasket!!
Klaus Rödel, formand