– et forum for exlibriskunsten

Så har der igen været BogForum i Bellacentret, Ørestaden. En glæde at se så mange forskellige bøger udstillet – bøger for enhver smag. Der var næsten 30.000 besøgende i de tre dage.
Da jeg er medlem af Forening for Boghaandværk, gik jeg over til deres stand kl. 16, hvor landsformanden direktør ved Det Kgl. Bibliotek Svend Larsen, og bagefter komitésformanden for Årets bedste bogudgivelse Christian Kaaber holdt åbnings-talerne. De udvalgte bøger fra Årets bedste bogudgivelse var udstillet.
Senere fik grafiske designere Nette Banke og Maria Lundén ordet, om en særudstilling Sort på hvidt – elsker bøger. Du læser med hånden – forstår med hjertet.
Derefter kom vores medlem Christian Sørensen og Christian Kåber og lancerede Bogvennen 2016 – 17 b. 3, som er en forsættelse af Danske Bogsamlere i det 20. århundrede b. 1. Essays og b. 2 Fortegnelse og nu b.3 Additamenta Bogens kustoder. Til hver bogsamler som har et exlibris, er det gengivet ved artiklerne om dem. I b.3 er alle deres exlibris samlet på de sidste 20 sider. Til det store arbejde ved at hente oplysninger om disse exlibris, har Exlibrissamling i Frederikshavn været en stor hjælp, tak for det.  Christian Sørensen har været med i redaktionen af alle tre bind.
Foran talestolen var en stor planche, hvor alle disse exlibris var på, så kunne publikum danne sig et indblik i, hvor forskellig et exlibris kan være. Det kunne måske give nogen lyst til at få sit eget exlibris.

Birthe Lassen