– et forum for exlibriskunsten

Joachim Renart i Garcia, Barcelona 1879 – 1961 var en spansk maler og grafiker, søn af maleren Dionis Renart I Bosch, i hvis værksted han begyndte sit professionelle liv og hvor også broderen, billedhuggeren Dionision Renart virkede.
Han studerede på Lonja Skolen og i værkstederne hos bl.a. Francesc Solar i Rovirosa, maleren Francesc Torres-cassana i Sallarés og Ramón Marti Alsina. Han lærte også med Apel-les-Mestres, som han blev ven med.
Joachim Renart specialiserede sig i dekorative værker af guld, plychrome, restaurering af altertavler og kopier af kunstværker og antikviteter. Han udmærkede sig også ved at lave exlibris og i 1907 udgiver forlaget Oliva de Vilanova bogen Els ex-libris af Renart, en storslået dokumentation af datidens grafik.
Han var grundlægger af Promotion of Decorative Art, præsident for San Lucas kunstneriske cirkel og den catalanske Orfeón samt medlem af Det Kongelige Kunstakademi i San Jorge.
Hans monumentale dagbog, 87 mapper skrevet mellem 1918 og 1961, en af verdens mest omfattende, fyldt af kulturelle og politiske referencer på første hånd og manuskriptet er opbevaret i Catalonienbiblioteket, hvor der også findes ca. 60 album med illustrationer, der supplerer det. Arbejdet er ved at blive udgivet via Curial log Proa.