– et forum for exlibriskunsten
kinesiske-3i1

Bai Yi Ru – Dong Xu – Yang Qi

På det tyske exlibris selskabs årsmøde i Bad Bramstedt modtog jeg af den kinesiske kunstner Hua Shaoying en bog, udgivet i anledning af det kinesiske exlibrisselskabs 30 års jubilæum i 2014. I bogen berettes om de mange jubiæumsaktiviteter. Vi præsenterede derfor et stort antal kinesiske exlibris i Nordisk Exlibris Tidsskrift nr. 2015/3.

kinesiske-3i1_2

Zhang Chang Li – Chen Zhi Jing – Chen Ji Sheng

I bogens forord hedder det bl.a.: ’I starten af 80’erne var der en stigende interesse for exlibris fra udlandet især inden for de kredse, der beskæftige sig med grafisk kunst.

Fremragende bogkunstnere, med Liang Dong i spidsen, hjalp til at introducere exlibris som kunstart i vort land. På den baggrund var det muligt at etablere et selvstændigt selskab til fremme af exlibriskunsten. I slutningen af 1983 lykkedes det, på Liang Dongs initiativ, af skabe et nationalt exlibrisselskab. Sammen med kendte bogkunstnere som Yu Peng i Beijing, Guo Zhenhua, Wang Diequan i Sichuan, Tao Baoquing i Jiangsu og ikke mindst med yderligere support af ældre kunstnere som bl.a. Li Hua, professor ved Kinas nationale kunstakademi og formand for kinesiske bogkunstneres organisation og ikke mindst Li Pingfan, administrerende redaktør af Printmaking World, udgivet af The People’s Fine Arts Publishing House.’

kinesiske-3i1_3

Wei Lin – Qin Yang – Yang Zhong Yi – Fu Zhen Xin

Det er første gang vi kunne vise så mange exlibris med kunstnernavn.

Her er en lille del gengivet.