– et forum for exlibriskunsten

Freimaurerische Graphik im Kleinformat

Peter Rath & Wolfgang Nimmerrichter: Freimauerische. Eine Selbstdarstellung im Exlibris. Katalog zur gleichnamigen Ausstellung in der Galerie des Bezirksmuseums Meidling. 2017. 60 pag., 26 x 21 cm, heftet.

Det meget smukt trykte katalog omfatter kunstnere, som er/var frimurer, exlibris tilhørende loger og deres biblioteker, kendte og andre østrigske og internationale frimurere, frimurersymboler, kendte samlere som f.eks. Gianni Mantero, portræt-exlibris af kendte frimurere og musikere, heriblandt den mest kendte: Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Tomáš Bím

Jarosla Černý: Tomáš Bím. Soupis a obrazový katalog exlibris 1976-2017. 2017, 196 pag., 200 ex., 21 x 21 cm, heftet.


En flot publikation, der gengiver 142 exlibris, skabt i peiroden 1976-2017. Kunstneren er født i 1946 i Prag og hører til blandt Tjekkiets bedste exlibriskunstnere. Langt hovedparten er flerfarvede litografier, men der er også enkelte raderinger. Kunstnerens særkende er topografiske exlibris i en særdeles humoristisk udgave.

 

Moderní Exlibris v Českých Zemích

Slavomil Vencl: Moderní Exlibris v Českých Zemích. Nova Tiskárna Pelhřimov. 296 pag., 32 x 23 cm, hard cover.

 

 

 

 

 

 

 

 

I forbindelse med den 37. internationale exlibris kongres i Prag blev der udgivet en særdeles omfattende bog om det moderne tjekkiske exlibris. Der er tale om den sikkert mest omfangsrige publikation, som demonstrerer de tjekkiske kunstneres indflydelse på det moderne exlibris. Desværre er bogen på tjekkisk med et kort engelsk resumé. Men de mange illustrationer er en fantastisk introduktion, som gør bogen egnet til at stå i ethvert bibliotek.