– et forum for exlibriskunsten

Jack van Peer: Overzicht Exlibrisoeuvre van Hedwig Pauwels

Den kendte belgiske grafiker Hedwig Pauwels har skabt mange smukke exlibris og et af områderne, der er mest spændende, er hans mange fantastiske portrætter. Ikke så meget ejernes, men de personer, som motivet indeholder. Typisk forfattere, musikere eller kunstnere, alt afhæng af, til hvilken type bog eller bøger, et exlibris er skabt til.
Bogen findes i en standardudgave og 50 eksemplarer som en deluxe med en origi-nalradering og er udgivet af det belgiske exlibris selskab Graphia, omfatter og gen-giver opus 1-922, 1952-2007, format 25 x 17 cm og med fast bind.

Alumnen und ihre Exlibris

Anne Büsing, Kirsten Büsing & Heide Haarländer: Alumnen und ihre Exlibris. 600 Jahre Universität Rostock. lSBN 978-3-86436-303-7, Ingo Koch Verlag 2017.140 pag., Hæftet.
Der er tale om en ganske usædvanlig publikation, der præsenterer exlibris af ejere med tilknytning til universitetet i Rostock. Der ligger et sandt detektivarbejde bag denne bog, som sikkert er den første af sin art. Det er dejligt at se, at der er tilvejebragt godt baggrundsstof i forbindelse med de enkelte exlibris, der er gengivet i en fortræffelig kvalitet.

Wojciech Jakubowski 52 exlibrisy rytował w miedzi 

Mappe med 52 kobberstik (signerede og monterede) og teksthæfte på polsk og tysk af Kazimierz Orzechowski. Gdynia 2017. 50 eksemplarer, lærredsmappe i bogkassette, format 21 x 15 cm.
Den kendte polske kobberstikker Wojciech Jakubowski har endnu engang udgivet en mappe med fremragende exlibris, udført som kobberstik. Der er tale om små kunstværker, som mere eller mindre er afpasset ejerens ønsker og forestillinger. I en alder af 88 år har Wojciech Jakubowski måske sat tempoet lidt ned, men på ingen måde kvaliteten. Hans exlibris hører absolut til toppen af international exlibriskunst og er eftertragtede blandt samlerne.