– et forum for exlibriskunsten

art-exlibris.net

Som det sikkert er de fleste bekendt ejer Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling samt Den Danske Exlibris Fond en af verdens mest omfattende samling af exlibris. Museets samling består af ca. 110.000 og Den Danske Exlibris Fond’s samling er på ca. 300.000 exlibris.
Beslutningen om at digitalisere exlibrissamlingerne blev truffet for nogle år siden. Det ville forøge museets nationale og internationale profil. Det stod hurtigt klart, at det ville blive en bekostelig affære, og der blev ansøgte ikke færre end 68 fonde.
I 2011 havde kun en enkelt fond reageret positiv på museets ansøgninger. Det var Christian X’s Fond, der bevilgede kr. 5000 til et digitalkamera, således at affotograferingen kunne påbegyndes. I 2012 har Fonden Roblon støttet projektet med kr. 10.000 som gjorde det muligt at anskaffe en computer og en skærm, så registreringsarbejdet kunne forøges. På trods af de få fondsmidler er det lykkedes museet ved egen kraft at nå et væsentligt stykke af vejen.
Siden vi i august 2012 kunne lancere1. fase af digitaliseringen af vores exlibrissamlinger i form af: Det digitale Exlibrismuseum, hvor udstyret bestod dels af brugt udstyr fra røntgenafdelingen, Sygehus Vendsyssel, Hjørring og dels af nyere digitalt udstyr, er der sket en rivende udvikling af brugernes anvendelse.
Gennem medarbejder i løntilskudsjob og frivilliges arbejde indeholder Det digitale Exlibrismuseum pt. 21.242 exlibris.  Dette er baggrunden for, at der i perioden august 2012 til ultimo 2013 er sket en mangedobling af databasens brugere. Fra en spinkel start til ultimo 2013 er antal besøgende vokset til ca. 13.000 og der er vist godt 140.000 sider.

statistik

Det digitale Exlibrismuseum har været besøgt af personer/virksomheder fra ikke mindre end 110 lande.  De største brugere fremgår af nedenstående oversigt.

statistik_lande_tal