– et forum for exlibriskunsten

NET 2/2016 udkom lidt forsinket, da vi på grund af nærmest uhyrlige portoforhøjelser havde besluttet at sende nr. 2 og 3 samtidigt.
For at orientere om alsidigheden i exlibriskunsten, var både NET 2 og 3 en blanding af mange exlibris fra et bestemt motivområde suppleret med en række af de udstillinger, som museet i Frederikshavn viser med nutidens exlibriskunstnere og samlere.
Museets internationale hjemmeside art-exlibris.net har nu fået følgeskab af et lignende projekt i den tyske by Mönchengladbach. Her har samleren og lægen Gernot Blum overdraget sin ganske imponerende samling af cirka 170.000 exlibris til byens bibliotek og en scanning til en hjemmeside blev påbegyndt for et par år siden.
Det er spændende at følge nogle af de store auktionshuses håndtering af exlibris. Således blev der på en todelt auktion i juni hos Dietrich Schneider-Henn udbudt en sydtysk samling med 883 numre af meget høj kunstnerisk kvalitet. Det omfattende specielle katalog for exlibris på 56 sider med utallige gode gengivelser i sort/hvid og farver er en blivende dokumentation indenfor exlibrislitteraturen. Men også det omfattende hoved-katalog med kunstlitteratur og kunst generelt indeholder en afdeling med exlibris.
Det er synd, at der ikke udsendes resultatliste, således, at kun deltagerne i auktionen har mulighed for at få en orientering om priserne.