– et forum for exlibriskunsten

Det netop overståede tyske årsmøde i byen Bad Bramstedt, kun 130 km syd for den danske grænse, viste endnu engang betydningen af at mødes. Ca. 220 deltagere fra flere end 20 lande fandt sammen i et, ofte kaotisk, samler-’mekka’.
Min første indskydelse var at vise en del af de mange exlibris, der blev byttet, for at dokumentere ’dagens’ exlibriskunst. På den anden side er det også fristende at dokumentere, hvilke muligheder der findes, for skaren af internationale exlibrisinteresserede, ved at benytte sig af Frederikshavn Kunstmuseums nu snart tre år gamle hjemmeside www.art-exlibris.net.

2015_2_arkitektur
Der findes jo mange indgangsvinkler: samling, land, periode, teknik og søgeord samt ejer og kunstner. Med de snart 30.000 exlibris har vi nu nået et volumen, der gør det interessant at ’surfe’ og finde spændende exlibris.
Da vi ikke har et faglært personale, men er afhængig af de mennesker der er anvist i forbindelse med jobtræning og lignende offentlige ordninger, kan det ikke undgås, at der er fejl og mangler. Vi opfordrer alle besøgende på vores side, til at rette og supplere, men dette er ikke tilstrækkeligt til at sikre ’fuldkommenhed’.
Som et eksempel på mangfoldigheden har vi i her valgt søgeordet ’Arkitektur’ og viser et beskedent udvalg af exlibris med dette tema.

2015_2_arkitektur_2