– et forum for exlibriskunsten

Selvom stort set alle exlibrisselskaber klager over faldende medlemstal og højt gennemsnitsalder, er der alligevel gang i arrangementer, der skabes i sammenhæng med kræfter udefra.
Et godt eksempel for disse aktiviteter er de mange udstillinger og ikke mindst de publikationer, der udgives i forbindelse med dem. Vi vil derfor i et endnu større omfang end tidligere benytte spalteplads i Exlibris NYT og præsentere et udvalg af disse publikationer.
Et af de lande, hvor der har været en betydelig lokalpolitisk interesse og vilje til medvirken, er Italien. Her har vi set, at kommuner benytter mærkedage for historiske personer til at arrangere en konkurrence og sikre midler til både en udstilling og en dertil hørende publikation. Resultatet er, at viden om exlibris formidles ud over de sædvanlige cirkler.
Prof. Josef Chalupský, Praha, har i det officielle F.I.S.A.E. website arrangeret en meget omfattende præsentation af internationale konkurrencer ’world-wide’. Lige nu omfatter siden  konkurrencer i Vologda, Rusland; Bosia, Italien; Ruse, Bulgarien; Gdansk, Polen; Rom, Italien; Guangzhou, Kina; Varna, Bulgarien; Koytsi Nemea, Grækenland; Guangzhou, Kina; Bacau; Rumænien; Apatin, Serbien; Torredembarra, Spanien; SintNiklaas, Belgien.