– et forum for exlibriskunsten

Normalt indledes en ny årgang af NET – Nordisk Exlibris Tidsskrift – med en præsentation af årets PF kort. ’Høsten’ af kort i anledning af 2016/17 var ualmindelig mager. Det er helt tydeligt, at flere og flere kunstnere sender et ofte særdeles smukt PF-kort på computeren ud til omverdenen.

Det er selvfølgelig dejligt at få sådan en hilsen på skærmen, men som samler kan man jo kun beklage denne udvikling også selvom man kunne tilføje et print til sin samling.

Frederikshavn Kunstmuseums serie af nulevende kunstnere og samlere er meget populære blandt de besøgende, hvor især præsentation af samlere vækker nysgerrighed. Én ting er at eje et bogejermærke til sine bøger, MEN ligefrem at eje mange forskellige er dog ret spændende.

2017 er jo et år uden en international exlibris kongres og dermed en ’pause’, der kan give anledning til betragtninger over disse kongressers eksistens. Det er forbløffende, hvor lidt eftermæle 2016 kongressen i Vologda har fået. Ifølge kongressens præsident Sergey Ptukin, der desværre har været ramt af sygdom, arbejdes der på færdiggørelse af flere kataloger. Til kongressen i Prag 2018 stilles der store forventninger.