– et forum for exlibriskunsten

Det er nu 32 år siden jeg overtog redaktørjobbet af NET og 13 år siden, vi måtte skifte format og tilpasse tidsskriftet til selskabets økonomi.
En gennemgang af disse mange års redaktionelle linje viser, hvor mange kunstnere der har passeret revy og formidler også et billede af exlibris kunstens udvikling. Generelt set har jeg altid bestræbt mig på at præsentere kunstnere, som jeg kunne stå ind for. Dette betyder, at den ene eller anden læser ikke har brudt sig om netop denne præsentation, men smag kan som bekendt ikke diskuteres.
Det er forbløffende, at især to udstillinger på Frederikshavn Kunstmuseum har vakt eller skabt fornyet interesse for exlibris som kunstart, skønt disse udstillinger var noget atypisk for den traditionelle opfattelse af exlibris’ betydning.
Den ene med papegøjen Coco er allerede præsenteret for NET’s læsere og den anden med kultmopsen Marwin fulgte i første nummer i 2012. Mens Marwin fik mange hundeejere til at smile, fik Coco en række kommentarer med på vejen, så som ’jeg viste godt at papegøjer kan tale, men at de også kan læse, er nyt for mig’.
Uanset om disse exlibris af nogle exlibrisvenner kan anses for ’usædvanlige’, har de dog medført øget interesse, – altså alt i alt en succes for exlibriskunsten!