– et forum for exlibriskunsten

Thomas Arnel 1922-2010

arnel_4i1
Blandt de danske kunstnere, der også har udført exlibris, finder vi Thomas Arnel fra Aarhus. Han hørte ikke til de ’produktive’ indenfor området, men skabte en række meget spændende til dels surrealistiske exlibris. Blandt de meget spændende grafiske arbejder hører et antal erotiske raderinger, som er udsendt som en smuk lille publikation på eget forlag i 1964.

arnel_2i1
Den 25. februar 2010 skrev kunstneren Torben Mølgaard Andersen følgende smukke ord på sin hjemmeside: ’Jeg skærer en rune for Thomas Arnel. Maleren Thomas Arnel kæmper for sit sit liv i disse dage på et hospital. Han har været en inspiration for mig gennem mit liv, en stor kunstner, en storslået håndværker. Selvom han ikke er død endnu, og forhåbentlig vil genvinde kræfterne, føler jeg mig opfordret til at skære denne rune for ham’.

Da jeg føler, at Thomas Arnel indenfor exlibris kredse er gået ’lidt i glemmebogen’, bringer vi her uddrag af hans fine lille bog. Ellers er den eneste artikel om kunstnerens exlibris skrevet af Thomas Pedersen i Nordisk Exlibris Tidsskrift årgang 1956, side 51-53.